Στάση εργασίας ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών για σήμερα, Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, παρά το γεγονός ό,τι το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.

Το ΣΕΛΜΑ ανακοίνωσε ότι η στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) πραγματοποιείται κανονικά (από την έναρξη της λειτουργίας μέχρι τις 10:00), αφού έχει λάβει και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Με ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ δηλώνει πως στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους στο Μετρό και το σωματείο ΣΕΛΜΑ, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

«Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο μετρό αγωνίζονται για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας» επισημαίνεται.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑ. ΣΥ. έναντι στον covid. Ζητούν άμεση αγορά ανταλλακτικών για να μειωθούν τα προβλήματα στα δρομολόγια.

«Το ΕΚΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να προασπίζει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ.

Μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Η σημερινή στάση εργασίας του μετρό έφερε το χάος στους δρόμους της Αθήνας.

Μποτιλιαρίσματα υπάρχουν σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα, στην άνοδο και στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας και στη λεωφόρο Κηφισίας και στην άνοδο και στην κάθοδο.

Κίνηση υπάρχει και στη Λ. Κηφισίας στην άνοδο από Πανόρμου ως Φιλοθέη και στην κάθοδο (από κόμβο Παραδείσου μέχρι το Υγεία), στη Λ. Αλεξάνδρας, στη Λ. Ηλιουπόλεως, στη Βασ. Κωνσταντίνου (στην άνοδο), στη Λ. Θησέως (Καλλιθέα) και στην Περιφερειακή του Καρέα προς Ηλιούπολη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις