Η πυρκαγιά καίει περιοχή που χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση ωστόσο οι φλόγες πλησίασαν τις αυλές των σπιτιών που υπάρχουν διάσπαρτα στην περιοχή μεταξύ Θορικού και Δασκαλιού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρξε εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση κατοίκων και ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν ήδη εκκενωθεί 15 σπίτια και τη διαδικασία έχει αναλάβει ο δήμος.

Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο και πιθανότατα οικόπεδο μέσα στον οικισμό, αλλά οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς τον λόφο, όπου καίνε αραιή βλάστηση με πουρνάρια και λίγα πεύκα.

Όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί,δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς ενώ σε νεότερη ενημέρωση, τόνισαν η εικόνα είναι μεν καλύτερη αλλά η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.

Στο σημείο αρχικά έσπευσαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 24 πυροσβέστες ενώ στη συνέχεια οι δυνάμεις ενισχύθηκαν φτάνοντας τα 17 οχήματα και 51 πυροσβέστες. Από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, τόνισε ότο η φωτιά βρίσκεται κοντά στα σπίτια αλλά το ευτύχημα είναι ότι δεν φυσάει πολύ στην περιοχή. «Πιστεύω θα τεθεί υπό έλεγχο», πρόσθεσε.

Όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος, στο σημείο βρίσκεται όλη η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία, ενώ συνδράμει και ο δήμος με υδροφόρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις