Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή Παρασκευή προκειμένου να παρθεί οριστική απόφαση σχετικά με την «επιστροφή» της μουσικής στην εστίαση. Παράλληλα, θα συνεδριάσουν σχετικά με την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30 που ισχύει σήμερα, αλλά και την αύξηση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις.

Τι θα ισχύσει με την μουσική

Η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί στην Επιτροπή την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30, η οποία θα ισχύσει – πιθανότατα – από τις 15 Ιουνίου και μετά.

Από εκεί και πέρα, το ζήτημα που… καίει είναι η άρση της σίγασης στη μουσική σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια, την επιστροφή της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση. Μάλιστα, όλα δείχνουν πως η Επιτροπή ότι θα δώσει το «πράσινο φως» και ίσως τη Δευτέρα 31 του μήνα, οι χώροι εστίασης να μπορέσουν να βάλουν ξανά μουσική.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στη Bild, τόνισε ότι «θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες», ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν αυτό θα συμβεί από αυτό το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμα αναμένουμε από τους εμπειρογνώμονες, να μας πουν πότε θα πρέπει να συμβεί αυτό».

Aπό εκεί και πέρα, αναμένεται να ισχύσει και η αύξηση του αριθμού καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια, καθώς από την 1η Ιουνίου αναμένεται όριο 100 ατόμων. Ρόλο σε αυτό έχει διαδραματίσει και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιας και είναι κάτι που επιθυμεί έντονα.

Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, που ισχύει από τις 00:30 έως τις 05:00, κρίθηκε ότι εφόσον η τουριστική περίοδος έχει επίσημα ξεκινήσει στη χώρα μας, με τουρίστες να συρρέουν στην Αθήνα και στα νησιά, είναι τουλάχιστον ανώφελο να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και, μάλιστα, από τις 00.30.

Προς το παρόν, πάντως, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί, από την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσουν να επανελειτουργούν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης δεξιώσεων, γάμων και βαπτίσεων και από τις 31 Μαΐου τα γυμναστήρια.

Μιλώντας σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, πριν από λίγες ημέρες, πάντως, είχε τονίσει ότι ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, όσο και να αυξηθεί, στους άνω των 100, ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά. Σημείωσε μάλιστα πως το όριο που έχει τεθεί προς το παρόν είναι ανεδαφικό, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους νεόνυμφους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις