Στον Λευκό Πύργο συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες φοιτητές ζητώντας να ακυρωθεί το μέτρο ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Οι φοιτητές αναφέρουν πως χιλιάδες μαθητές πρόκειται να μείνουν εκτός σχολών την ώρα μάλιστα που έκαναν μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Κρατώντας πανό και πλακάτ, οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα, ζητώντας την ανατροπή του νόμου Κεραμέως, ενώ παράλληλα διεκδικούν σπουδές για όλους και ευκαιρίες για εργασία με δικαιώματα.

«Τους τελευταίους μήνες οι φοιτητές βγαίνουμε στο δρόμο κάθε βδομάδα με το αίτημα να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως που ψήφισε η κυβέρνηση πριν λίγους μήνες. Είναι ένας νόμος ο οποίος φέρνει ισχυρούς ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των φτωχών, λαϊκών στρωμάτων και θα αποκλείσει με την ελάχιστη βάση εισαγωγής 10.000, 20.000 ή 30.000 μαθητές από το να μπουν στο πανεπιστήμιο. Με τα όρια φοίτησης θα διαγράφονται φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις σκληρές συνθήκες και στην εντατικοποίηση των πανεπιστημίων. Και με την πανεπιστημιακή αστυνομία έρχονται επί της ουσίας να διαλυθούν οι φοιτητικοί μας σύλλογοι και οι κινητοποιήσεις των φοιτητών», αναφέρει η Τατιάνα Τζάλλα, φοιτήτρια στην κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ.

Και προσθέτει: «Εμείς σήμερα κάνουμε αυτή την κινητοποίηση επειδή έρχονται οι πανελλήνιες και θα είναι επί της ουσίας η πρώτη εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που θα αποκλείσει πολλούς μαθητές από την ευκαιρία να μπουν στο πανεπιστήμιο. Έχουμε το αίτημα να καταργηθεί συνολικά ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη αλλά και να μην εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Όλος ο λαός, όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να μπουν στο πανεπιστήμιο, να σπουδάσουν και να βρουν μια δουλειά με δικαιώματα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις