Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και η Θεσσαλονίκη, με οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες να οργανώνουν κινητοποιήσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Λίγο μετά τις 12.00 ξεκίνησε η πορεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από την Αγίου Δημητρίου. Επί της Τσιμισκή και η πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα, με εκπαιδευτικούς, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και των φοιτητικών συλλόγων.

Πριν την πορεία των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, έγινε συγκέντρωση με ομιλίες στην Αρχαία Αγορά.

Η πορεία μελών του ΠΑΜΕ ξεκίνησε λίγο νωρίτερα. Ξεκίνησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου και άρχισαν να κατευθύνονται ανατολικά. «Αυτό το νομοσχέδιο θα καταλήξει στα σκουπίδια», φωνάζουν μέλη του ΠΑΜΕ στην πορεία τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Αρχικά προγραμματίστηκε συγκέντρωση με μικροφωνική στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές κρατώντας πανό και πλακάτ ζητούσαν να μην εφαρμοστεί το νέο νομοσχέδιο εργασίας, κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση του οκταώρου και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις