Με μια ανάρτησή της στα social media η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εύχεται στους υποψήφιους για τις Πανελλήνιες 2021.

«Πρώτη μέρα των πανελληνίων εξετάσεων, εύχομαι σε όλα τα παιδιά ένα αποτέλεσμα που θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους. Ας δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, με τη σκέψη ότι «η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει, είναι το κουράγιο να συνεχίζεις», έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Στους υποψηφίους δόθηκε από άρθρο του ημερήσιου τύπου με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο», ενώ τους δόθηκε και κείμενο του Νίκου Γκάτσου, «Κείμενα της νεότερης λογοτεχνίας (και απόψεις για την ποίηση), Γ. Σπανός κ.ά, 1987». Το θέμα της έκθεσης ήταν για τα εφόδια που χρειάζονται οι νέοι για να αντιμετωπίσουν τον κόσμο αλλά και τις δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να τον κάνουν καλύτερο.

Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για βατά και ενδιαφέροντα θέματα που απευθύνονταν όμως σε καλά διαβασμένος καθώς απαιτούσαν προσοχή και καλή κριτική σκέψη. Οι ασκήσεις ήταν κατανοητές και σύμφωνες με τις οδηγίες του νέου συστήματος.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σημερινά θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις