Από τη στιγμή που το μυστήριο της άγριας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά λύθηκε, μετά την ομολογία του συζύγου της δολοφονηθείσας, ερωτηματικά δημιουργούνται για το μέλλον του παιδιού τους.

Πρόκειται για ένα βρέφος μόλις 11 μηνών. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η επιμέλεια του παιδιού μεταφέρεται στους λοιπούς συγγενείς.

Άρα πιθανοί υποψήφιοι για την αναδοχή του κοριτσιού είναι η οικογένεια της μητέρας ή του πατέρα. Αυτό που προκύπτει εάν δεν υπάρχουν συγγενείς, είναι να μεταφερθεί στην κοινωνική υπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση το παιδί δεν θα μείνει χωρίς στέγη.

ΕΛ.ΑΣ – Πώς φτάσαμε στην εξιχνίαση του εγκλήματος – Το χρονικό της ομολογίας

Ένα 24ωρο μετά την ομολογία του συζύγου της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς ότι είναι εκείνος που της στέρησε τη ζωή μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσε για όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και πως έφτασε στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

«Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα συντεταγμένα και με πείσμα» είπε ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής, Πέτρος Τζεφέρης. Πρόσθεσε ότι είναι υπερήφανος για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που εργάζονται χωρίς ωράριο και με πάθος.

Σε σχέση με τις εργαστηριακές εξετάσεις, η Πηνελόπη Μηνιάτη, διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων, αναφέρθηκε στο σκίτσο το οποίο έγινε καθ’ υπόδειξη του δράστη και μάλιστα πρόσθεσε ότι ήταν κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού που παραδόθηκε από την Ασφάλεια Αθηνών. Έγινε, όπως είπε, άμεσα αντιληπτό ότι υπήρχαν αναντιστοιχίες και τέθηκαν ερωτήματα και οι απαντήσεις αποδείχθηκαν πολύτιμα και καθοριστικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Χασιώτης, προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών, είπε πως όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου όταν το κέντρο της άμεσης δράσης ειδοποιήθηκε από τον σύζυγο τους θύματος. Βρήκαν το θύμα στο κρεβάτι νεκρό και τον σύζυγο δεμένο αλλά και το 11 μηνών βρέφος να είναι πάνω στο θύμα. Τα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από το εργαστήριο τοξικολογίας του ΕΚΠΑ και η αιτία θανάτου οφειλόταν σε ασφυξία. Το θύμα ήταν και δεμένο πισθάγκωνα. Βρέθηκαν και σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από το δέσιμο και τα σημάδια αυτά ήταν αχνά και σε σχέση με τον χρόνο με τον οποίο ήταν δεμένος δεν αντιστοιχούσαν.

Ερευνώντας τον χώρο βρήκαν αλλαγές σε σχέση με την αρχική του κατάθεση. Ένα παράθυρο ήταν παραβιασμένο και διαπίστωσαν κάτι ασυνήθιστο, με τον σκύλο να είναι κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας. Τα πιο κρίσιμα στοιχεία ήταν μια κάμερα, ένα ψηφιακό ρολόι που φορούσε το θύμα και τα κινητά του ζευγαριού.

Ένα μεγάλο μέρος των ερευνών αφιερώθηκε για να ερευνηθούν οι ισχυρισμοί του συζύγου. Μετά από τη συλλογή πλήθους υλικού δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν την ύπαρξη άλλων προσώπων στον χώρο. Το γεγονός αυτό άφηνε ανοικτή μια άλλη εκδοχή. Η έρευνα έπρεπε να στραφεί αναγκαστικά στον σύζυγο.

Κάποια από τα πειστήρια επίσης έδειχναν μετακίνηση αντικειμένων και ήταν πιθανή η εμπλοκή του συζύγου στη δολοφονία της κοπέλας. Στη συζήτηση που έθεσε ο ίδιος ο σύζυγος σε κάποιο στάδιο τους διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν ήθελε να εξαπατήσει ή να πει ψέματα αλλά να μείνει με το παιδί του και να μην μπει φυλακή. Αυτό οδήγησε στην ομολογία του καθώς μετά από λογομαχία με την σύζυγό του είχε μια έκρηξη συναισθήματος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο δράστης περιέγραψε μια προς μια τις κινήσεις του. Την θανάτωση του σκύλου, την αφαίρεση της κάρτας μνήμης αλλά και ότι έδεσε τον εαυτό του. Σκηνοθέτησε τον χώρο έτσι ώστε να πείσει ότι πρόκειται για ληστεία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις