Από την πρώτη στιγμή στις 11 Μαΐου μπροστά από το μοιραίο σπίτι στα Γλυκά Νερά ο 33χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επέλεξε να προχωρήσει σε δηλώσεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για όσα κατά το σενάριο που είχε πλάσει είχαν συμβεί μέσα στο σπίτι του.

Πέρα όμως από τις δηλώσεις “στο πόδι” όπου ο βασικός του στόχος ήταν να εξυμνήσει την προσπάθεια των αστυνομικών πολύ προσεκτικά απέφευγε για 37 μέρες να υπάρχει καταγεγραμμένη η φωνή και η εικόνα του σε κάποιο είδος συνεντεύξης.

Ακόμα και τα όσα είπε στην Αγγελική Νικολούλη ήταν προϊόν μηνυμάτων text.

Δηλαδή σύμφωνα με πολλούς παρουσιαστές και δημοσιογράφους που τώρα αναφέρουν δημόσια πως είχαν επαφή με τον Μπάμπη Αναγνωστοπούλο, επισημαίνω ότι δεν απαντούσε ποτέ στις φωνητικές κλήσεις αλλά ήταν πρόθυμος να απαντήσει με γραπτά μηνύματα.

Είχε αγωνία για την πορεία των ερευνών

Και ενώ σε παρουσιάστριες και παρουσιαστές ή δημοσιογράφους που συνήθως κάνουν συνεντεύξεις προφίλ αρκούνταν μόνο στο να απαντήσει στα μηνύματα, σε ότι αφορά τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες έστελνε και ο ίδιος μηνύματα σε εκείνους ρωτώντας τους για την πορεία των ερευνών.

Σε μία δύο περιπτώσεις Μάλιστα είχε και το θράσος να τους πει ότι ήταν διαθέσιμος να του εξηγήσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια δεν είχαν καταλάβει ή να τους δώσει διάφορες διευκρινίσεις για όσα υποτίθεται είχαν συμβεί στο σπίτι.

Απέφευγε λοιπόν να υπάρχει καταγραφή του ήχου της φωνής του ώστε να μην υπάρξει δραματοποίηση σε εκπομπές και “ερεθίστεί” το τμήμα ανθρωποκτονιών που από την πρώτη μέρα είχε αμφιβολίες για το πρόσωπο του.

Εν ολίγοις δεν απέφευγε πλήρως τον Τύπο. Τουναντίον προσπαθούσε να τον χειριστεί στο χτίσιμο των άλλοθι του, χωρίς να κάνει κατάχρηση όπως είχε συμβεί σε άλλες περιπτώσεις δραστών στο παρελθόν.

Πραγματικά η περίπτωση του συγκεκριμένου ατόμου θα διδάσκεται στα πανεπιστημιακά τμήματα εγκληματολογίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις