Χωρίς μάσκες αναμένεται να κυκλοφορούμε το επόμενο διάστημα στους εξωτερικούς χώρους με τις ανακοινώσεις να αναμένονται σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση των ειδικών αφορά στη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ενώ θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της σε χώρους όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος όπως θέατρα, εμπορικά κέντρα, σινεμά.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμ αστην ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά. Όπως ανακοινώθηκε «η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επισήμανε ότι η απόφαση θα ληφθεί σήμερα, ωστόσο η εφαρμογή της θα εξαρτηθεί από την εισήγηση των ειδικών.

Τόνισε, επίσης, ότι «η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν, εκτός αν πει κάτι άλλο η επιτροπή.»

Ταυτόχρονα εξήγησε ότι όσο περισσότερο προχωρούν οι εμβολιασμοί, ακόμα και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα, ο πληθυσμός θα είναι θωρακισμένος. Επεσήμανε, επίσης, ότι το ενδεχόμενο τέταρτο κύμα θα αφορά τους ανεμβολίαστους.

«Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμένων θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες και θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα», ανέφερε σχετικά και συμπλήρωσε πως «πρέπει όλοι να πειστούν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγάλα.»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις