Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγο στη Μονή Πετράκη σε Συνοδικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Συνοδικό Δικαστήριο συνεδρίαζε  στο 2ο όροφο της Μονής με θέμα την καθαίρεση ενός Ιερέα, σε δεύτερο βαθμό. Ο προς καθαίρεση ιερέας είχε καταφέρει να περάσει μέσα στο χώρο της συνεδρίασης δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό τα οποία, όταν άκουσε την αρνητική για αυτόν απόφαση του Συνοδικό Δικαστήριο, εκτόξευσε προς τους παρευρισκόμενους.

Τραυματισμένοι είναι 7 Μητροπολίτες, δύο δικηγόροι καθώς και ο φρουρός της Μονής. Οι τραυματισμένοι μεταφέρονται ήδη στο νοσοκομείο «Λαϊκό» ενώ υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας στην περιοχή.

Η σύλληψη του ατόμου πραγματοποιήθηκε από τον φρουρό ασφαλείας της Μονής με την συνδρομή ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών οι οποίοι έσπευσαν πρώτοι στο σημείο. Ο ίδιος ο φρουρός ασφαλείας έχει και αυτός τραυματιστεί από το καυστικό υγρό και έχει μεταφερθεί επίσης στο νοσοκομείο.

Οι τραυματίες Μητροπολίτες είναι οι Κηφισιάς, Γλυφάδας, Άρτας, Ζακύνθου, Κασσανδρείας, Ηλιουπόλεως και Γουμένισας (Λάρισας). Έχει επίσης τραυματιστεί ο Γ.Γ. του Συνοδικού Δικαστηρίου Σεβαστιανός ενώ ο δράστης ιερέας είναι από τη Βέροια.

Μεταβαίνει εκτάκτως ο Κικίλιας

Στο Λαϊκό νοσοκομείο μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των μητροπολιτών που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις