Ο εγκλεισμός του ιερέα, που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, στο Δρομοκαΐτειο διετάχθη το μεσημέρι της Πέμπτης μετά από την εξέτασή του από γιατρούς, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Open. Ωστόσο, ο 37χρονος θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα.

Έτσι ο δράστης της επίθεσης στη Μονή Πετράκη δεν θα απολογηθεί, ούτε θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα. Η εισαγγελία αναμένει τη δικογραφία για την άσκηση δίωξης.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια, είπε ότι ο εντολέας του «νοσεί ψυχικά κι έχει διαταραγμένη ψυχική υγεία από το 2015» και ότι «σκόπευε να ζητήσει από την εισαγγελία ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

Συνέχισε λέγοντας πως η άδικη πράξη που τέλεσε «κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά καταθλιπτικά χάπια. Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις