«Πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας ότι κάθε εμπειρία -και κακή εμπειρία- είναι μια αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι. Να προβληματιστούμε πού φταίμε, πόσο φταίμε και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά που φταίμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την άτυπη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον απόηχο της επίθεσης με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Και πρόσθεσε: «Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη».

Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του ιερέα στο Δρομοκαΐτειο

Νωρίτερα, διετάχθη ο εγκλεισμός του ιερέα, που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε μητροπολίτες, στο Δρομοκαΐτειο, μετά από την εξέτασή του από γιατρούς. Ωστόσο, ο 37χρονος θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα.

Έτσι ο δράστης της επίθεσης στη Μονή Πετράκη δεν θα απολογηθεί, ούτε θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα. Η εισαγγελία αναμένει τη δικογραφία για την άσκηση δίωξης.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια, είπε ότι ο εντολέας του «νοσεί ψυχικά κι έχει διαταραγμένη ψυχική υγεία από το 2015» και ότι «σκόπευε να ζητήσει από την εισαγγελία ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη». (Διαβάστε περισσότερα)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις