Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στην Κρήτη όπου βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μέτωπα φωτιάς σε ορεινές και δύσβατες περιοχές, και μία ακόμα μικρότερη εστία στο δήμο Μαλεβίου.

Το μεγαλύτερο μέτωπο μαίνεται στη περιοχή Γεράκι Ηρακλείου Κρήτης στα σύνορα με το Οροπέδιο Λασιθίου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η εστία αυτή, όπως και μια ακόμα στην περιοχή Κάτω Ασίτες Ηρακλείου Κρήτης, βρίσκονται ψηλά στο βουνό, καίνε χορτολιβαδικές εκτάσεις και δεν απειλούν κατοικίες. Και στις δύο αυτές εστίες επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, ενώ τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν λόγω της νύχτας.

Στο Γεράκι Ηρακλείου Κρήτης σύμφωνα με την πυροσβεστική, επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 1 Ε/Π. αλλά οι άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης και όλα δείχνουν πως θα δωθεί ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η φωτιά στο Γεράκι, στα σύνορα με το οροπέδιο Λασιθίου, εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα η ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο να μην μπορεί να την προσεγγίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για λίγη ώρα είχε «σηκωθεί» το ελικόπτερο που πραγματοποίησε ρίψεις νερού ωστόσο όταν βράδιασε ήταν αδύνατο να συνεχίσει στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ neakriti.gr η φωτιά μαίνεται σε υψόμετρο 1300 μέτρων, ενώ υπάρχει ανησυχία για τις εγκαταστάσεις των κτηνοτρόφων, καθώς και για μία κατοικία που βρίσκονται στην περιοχή.

Μία μικρότερη εστία στο δήμο Μαλεβιζίου
Σχεδόν ταυτόχρον ξέσπασε μια μικρότερη εστία στο δήμο Μαλεβιζίου, η οποία σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικίες. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, είναι κοντά στον οικισμό «Θησείο» όπου και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις