Σε συστάσεις περιορίστηκε σε πρώτη φάση η Εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου στους μαθητές που προ ημερών έριξαν βεγγαλικό μέσα στη σχολική αίθουσα Λυκείου στο οποίο φοιτούν.

Οι δύο εκ των τριών μαθητών συνοδεύονταν από τους γονείς τους και τον διευθυντή του σχολείου. Η Εισαγγελέας τους έκανε συστάσεις να μην επαναλάβουν την πράξη τους, διότι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, εκείνη τη μέρα, ένας μαθητής άργησε στο μάθημα και η καθηγήτρια δεν τον άφησε να παρακολουθήσει το μάθημα, ενώ λίγο αργότερα συνεννοήθηκε με τους δύο συμμαθητές του και έριξαν κάτω από την πόρτα της αίθουσας το πυροτέχνημα τύπου “γουρούνας”.

Tραυματίστηκε ελαφρά η καθηγήτρια, που βρισκόταν κοντά στην πόρτα, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στα μάτια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Τα άλλα παιδιά της τάξης βγήκαν από την αίθουσα, καθώς αισθάνθηκαν δυσφορία και δύσπνοια.

Οι τρεις ανήλικοι κλήθηκαν στο γραφείο του διευθυντή, αρνήθηκαν ότι το έκαναν αυτοί και ο διευθυντής δεν τους τιμώρησε. Βλέποντας η καθηγήτρια ότι δεν αποδίδεται, σύμφωνα με την ίδια, δικαιοσύνη, έκανε καταγγελία στην Εισαγγελία Ανηλίκων και η Εισαγγελέας κάλεσε τους μαθητές και τον διευθυντή του σχολείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ένας από τους γονείς των παιδιών φέρεται να απείλησε τον διευθυντή ότι αν έδινε αποβολή στον γιο του θα έκανε αγωγή σε βάρος του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις