Συγκλονίζουν οι τελευταίες σκέψεις που έγραψε ο πατέρας της μικρής Αναστασίας, της ανιψιάς της Έρρικας Πρεζεράκου, λίγο πριν από τον θάνατο της 7χρονης η οποία άφησε χθες την τελευταία της πνοή νικημένη από τον καρκίνο.

Το κοριτσάκι είχε ταξιδέψει, μαζί με τους γονείς του, στις ΗΠΑ ώστε να υποβληθεί σε θεραπεία για τη σπάνια μορφή καρκίνου που αντιμετώπιζε, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Λίγες ώρες πριν από τον θάνατό της, ο μπαμπάς της, Ηλίας Τριανταφυλλάκης, είχε κάνει μια συγκλονιστική ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook, με τα λόγια του να ραγίζουν καρδιές. Ο αγώνας της 7χρονης και η περιγραφή των δύσκολων σταδίων που πέρασε η κόρη του είναι γροθιά στο στομάχι.

«Της πήρες την ακοή, τις κάναμε καρδιές για να τις δείξουμε ποσό την αγαπάμε, της πήρες την αριστερή πλευρά , περπατούσε και ανέβαινε τις σκάλες με ένα χέρι και ένα πόδι, της πήρες την ομιλία, μας έκανε σχήματα με το χέρι , της πήρες το χαμόγελο, μας έλεγε πως χαμογελάει και ας μη φαίνεται. Της πήρες τη χαρά, τη ζωή της , απομονωμένη από τις φίλες της , την οικογένεια της και το σχολείο της, είχε τους δυο γονείς της κοντά να την αγαπάνε και να την φροντίζουν. Της πήρες την τελευταία απόλαυση – το φαγητό, έβλεπε μαστερσεφ και ξεχνιόταν και έκανε ασκήσεις να μπορέσει να ξαναφάει. Της έδωσες τον χειρότερο χειμώνα των 150 ετών να πηγαίνει σε ένα παγωμένο σπίτι 15 φορές τη μέρα τουαλέτα. Αναγκάστηκε να φορέσει πάνες αλλά δε την ένοιαξε γιατί την φρόντιζαν οι γονείς της όπως ήταν μωρό. Δεν ήθελε ποτε να κάτσει σε παιδικό καρότσι , την έβαλες σε αναπηρικό. Της άρεσε να πηγαίνει στο μοναστήρι και στην εκκλησία , την έβαλες σε νοσοκομείο να μην μπορεί να βγει. Της άρεσε να φτιάχνει τα μαλλιά της , της πήρες αρκετά. Τώρα πας να της πάρεις την ανάσα της , μόνο έτσι μπορείς να την λυγισεις. Όμως δεν την κερδίζεις, ότι και να γίνει δεν μπορείς. Το πνεύμα της δε νικιέται» καταλήγει το συνταρακτικό κείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία της 7χρονης είχε συγκινήσει ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ έπειτα από μια εκστρατεία είχαν συγκεντρωθεί περίπου 700.000 ευρώ για τα έξοδα της νοσηλείας της στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις