Γεγονός είναι πλέον και ο κατ’ οίκον εμβολιασμός στη χώρα μας. Η διαδικασία ξεκίνησε από το νησί της Κρήτης, στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία». Ο πρώτος που εμβολιάστηκε είναι ο 93χρονος κύριος Νίκος από το Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού, στο Ηράκλειο. Οπως ενημέρωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, «ο πρώτος κατ’ οίκον εμβολιασμός στην Ελλάδα μόλις έγινε στην Κρήτη μας».

«Εμβολιάσαμε τον κύριο Νίκο, 93 ετών, στο σπίτι του στο Τυμπάκι, με ασφάλεια και πολλές ευχές! Μήνυμα ζωής… Γιορτή Υγείας», πρόσθεσε η κυρία Μπορμπουδάκη, αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμβολιασμός σε απομακρυσμένες περιοχές έκανε πρεμιέρα στην Κρήτη, με το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη να αποτελούν τους πρώτους σταθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης είχε προγραμματιστεί να γίνουν 30 εμβολιασμοί, ωστόσο έγινε η προμήθεια 6 ακόμη εμβολίων, καθώς υπήρξε μεγαλύτερη προσέλευση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Μανώλης Φουντιδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω την 7η ΥΠΕ και τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη, που έθεσαν σε προτεραιότητα την Αγία Γαλήνη. Θέλω να δηλώσω ότι η Αγία Γαλήνη είναι ασφαλής προορισμός για τους ντόπιους και τους τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι».

Την εμβολιαστική κάλυψη υποστήριξαν από το Κέντρο Υγείας Σπηλίου οι Καλογριδάκης Γιώργος γιατρός, Ανυφαντάκης Γιάννης γιατρός, Κατσαρού Χαρά επισκέπτρια Υγείας, Καραλή Χριστίνα νοσηλεύτρια και Μανκαναράκη Αιμιλία, διευθύντρια Προγραμματισμού! Παρών ήταν σε όλη τη διαδικασία ο Δημήτρης Αγαπίου, εκ μέρους της 7ης ΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις