Την Κυριακή 11 Ιουλίου, στην Καλαμάτα, θα τελεστεί η κηδεία της 7χρονης Αναστασίας, όπως έκανε γνωστό η Έρρικα Πρεζεράκου, μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram. Μετέφερε, δε και την επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων να δημιουργηθεί ένας κήπος στη μνήμη της.

Η μικρή Αναστασία διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο στο νευρικό κεντρικό σύστημα του εγκεφάλου. Η οικογένεια ταξίδεψε στο Τέξας προκειμένου να υποβληθεί το κοριτσάκι σε θεραπεία ενός ειδικού κέντρου, όπου είχαν νοσηλευτεί και άλλα παιδιά με την ίδια πάθηση. Το κόστος θα άγγιζε τις 700.000 ευρώ, ποσό που συγκεντρώθηκε με τη στήριξη του κόσμου μέσω της ομάδας Support Anastasia και σύντομα το ταξίδι της ελπίδας ξεκίνησε. Το κοριτσάκι πάλεψε σκληρά, όμως τελικά κατέληξε.

Η Έρρικα Πρεζεράκου είχε πολλές φορές μιλήσει δημόσια για την ανιψιά της και είχε απευθύνει έκκληση σε όλους να προσεύχονται γι’ αυτή. Σε συνέντευξή της είχε αναφέρει μάλιστα πόσο δύσκολη ήταν η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου λέγοντας πως μόνο εννέα παιδιά έχουν επιζήσει σε όλο τον κόσμο.

Η ανάρτηση της οικογένειας

«Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Elias Triantafyllakis και σήμερα διάλεξε η κόρη μας το παρανυφάκι μας να φύγει από την ζωή. Η Αναστασία πάλεψε όσο λίγοι, ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ.

Έφυγε ήρεμη στον ύπνο της με την μανούλα και τον πατερούλη της να την κρατάνε αγκαλιά.
Ξέρω πόσοι προσευχηθήκατε για αυτή την νεράιδα και ξέρω και πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ.

Η Αναστασία δεν υποφέρει πια…»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις