Την άποψή του για το θέμα των εμβολιασμών εξέφρασε μιλώντας στο Action24 ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ μετά την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου ο οποίος χαρακτήρισε «αμαρτωλούς» τους αρνητές του εμβολιασμού.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί σίγουρα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη εβδομάδα. «Εκ των πραγμάτων θα υπάρχει ειδική αναφορά στο θέμα διαδικασίας του εμβολιασμού, όχι μόνο για να παροτρύνουμε τους ανθρώπους για να συνεχίσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Ελληνική Πολιτεία, αλλά να μπορέσουμε κι εμείς να συμβάλουμε στο μέτρο το οποίο μπορούμε σε ένα σημαντικό θέμα», ανέφερε.

«Το εμβόλιο είναι θέμα του γιατρού. Ρώτα το γιατρό σου και αν σου πει μπορείς, πήγαινε να το κάνεις. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ξεκάθαρα ότι είναι άλλος ο πνευματικός και ο ρόλος ο οποίος έχει ο πνευματικός για τα πνευματικά θέματα και άλλο τα ιατρικά θέματα. Μη συγχέουμε τους ρόλους», ξεκαθάρισε ο Μητροπολίτης για όσους θεωρούν ότι θα πρέπει να ρωτήσουν τον πνευματικό τους για το αν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

«Και η δική μας η φωνή θα ενωθεί με όλες αυτές τις φωνές οι οποίες θέλουν τη λογική, θέλουν την προστασία, θέλουν την υπευθυνότητα. Και πάνω απ’ όλα θα προσθέσει η Εκκλησία την αλληλεγγύη ως μια πράξη η οποία δείχνει ανθρωπισμό. Αλλά όχι όμως να το χαρακτηρίσω και αμαρτία την έλλειψη εμβολιασμού. Είναι τραβηγμένο», ανέφερε σε άλλο σημείο ο νέας Ιωνίας Γαβριήλ απαντώντας εμμέσως στην άποψη που εξέφρασε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ότι «οι αρνητές του εμβολίου είναι αμαρτωλοί».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις