Την απόφαση να κλείσουν την κατασκήνωση που έχει αποτελέσει εστία κορονοϊού στα Χανιά αποφάσισαν οι ιθύνοντες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του zarpanews.gr.

Προηγήθηκε ο σάλος που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με «αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις» του ιού σε παιδιά, όπως και σε εργαζόμενους. Τα πρώτα test έδωσαν περισσότερα από 30 κρούσματα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Η ιστοσελίδα σημειώνει, δε, ότι η εν λόγω κατασκήνωση φιλοξενεί περισσότερα από 200 παιδιά, με αρκετούς γονείς να έχουν σπεύσει να τα πάρουν προκειμένου να τους κάνουν τεστ για να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15/7, οπότε και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της τρέχουσας κατάστασης.

(φωτό αρχείου)

Μάλιστα, κρούσματα εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως στην Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά που προέρχονταν από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Την ίδια ώρα, μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες των γονέων. Μία μητέρα αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους. Έχει κολλήσει και η ίδια και πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης φέρονται να γνώριζαν από τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, για τα κρούσματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις