Έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο η υπόθεση της 18χρονης στην Ηλιούπολη, η οποία βασανιζόταν από αστυνομικό. Μάλιστα, σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η συνήγορος της, Αντωνία Λεγάκη κατά της ΕΛ.ΑΣ. και τις συνθήκες που παρέχουν στην νεαρή κοπέλα.

Δείτε χαρακτηριστικά τι δήλωσε

«Από το πρωί σήμερα ένα κορίτσι 18 χρονών που μόλις έχει ξεπεράσει το όριο της ανηλικότητας έχει δραπετεύσει από το χώρο που ήταν αιχμάλωτη και βασανιζόταν εκδιδόμενη, έχει απευθυνθεί στην αστυνομία και εν γένει στο ελληνικό δημόσιο να την προστατεύσει από το βασανιστή της, ο οποίος είναι αστυνομικός. Από το πρωί αυτό το κορίτσι, χτυπημένο, βασανισμένο τσακισμένο βρίσκεται από τη μία υπηρεσία της αστυνομίας στην άλλη χωρίς στην πραγματικότητα να λαμβάνει αυτό που πρώτα έχει ανάγκη και αυτό είναι προστασία, νοσηλεία, είναι χτυπημένο δεν έχει πάει ακόμα στο νοσοκομείο, περιφέρεται από τα τμήματα στη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων από το πρωί και φτάνει πια βράδυ για να ξεκινήσει να δώσει κατάθεση. Έχει απομονωθεί από τους δικηγόρους της, αυτό που πάνω απ’ όλα ζητάμε και έχουμε απαίτηση τόσο εμείς οι δικηγόροι όσο και ο αλληλέγγυος κόσμος που είναι εδώ έξω από τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων και θα παραμείνουμε είναι άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο, προστασία της από κάθε προσβολή και εξασφάλιση ότι κανένα από τα πρόσωπα που είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή στα συγκεκριμένα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος της δεν θα μπορέσει να την ξαναπλησιάσει και φυσικά τη δυνατότητα να επικοινωνεί ανεμπόδιστα με τους δικηγόρους της.

Η ανακοίνωση απάντηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας

«Σε συνέχεια του από 11-07-2021 Δελτίου Τύπου Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης περί της επικοινωνίας του θύματος με τη δικηγόρο της, αλλά και για το γεγονός ότι δεν παρασχέθηκαν στο θύμα οι πρώτες βοήθειες, ανακοινώνεται ότι:

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.) από την αρχή της υπόθεσης ενεργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εφετών και σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δεν προβλέπει παρουσία συνηγόρου κατά την εξέταση μάρτυρα.

Από την πρώτη στιγμή ορίστηκε ειδικός ψυχολόγος – πραγματογνώμονας, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των αρθ. 183 έως 187 και 228 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Αναφορικά με την κατάσταση υγείας της καταγγέλλουσας συνοδεία αστυνομικών, μετέβη βραδινές ώρες της 10/07/2021 στο Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς», προκειμένου εξετασθεί περί της υγείας της, καθόσον η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δε λειτουργεί το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, της χορηγήθηκε σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα, προκειμένου να μεταβεί τη Δευτέρα 12/07/2021 για την εξέτασή της από αρμόδιο Ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.) σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 4613/2019 έχει ως αποστολή την ποινική διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη ιδίως εγκλημάτων διαφθοράς που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά το αστυνομικό, λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της Υ.Ε.Υ.Σ.Α., μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, εγγυάται η εποπτεία του όλου έργου της από εισαγγελικούς λειτουργούς. Η συνεχής παρουσία του Εισαγγελέα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και αίσθημα ασφάλειας των προσώπων που επιθυμούν να καταγγείλουν τέτοια εγκλήματα, παράλληλα δε αναιρείται κάθε υπόνοια ή αμφιβολία για συγκάλυψη, αποσιώπηση ή υποβάθμιση των καταγγελλομένων, καθώς και συγκάλυψη περιπτώσεων που ενδεχομένως να αφορούν και ανώτερα στελέχη. Όλα τα παραπάνω θέτουν ένα αδιάβλητο πλαίσιο λειτουργίας της Υ.Ε.Υ.Σ.Α., καθώς είναι θεσμικής σημασίας για τη λειτουργία της, να περιβάλλεται από αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις