Στη μάχη υπέρ του εμβολιασμού μπαίνει και η Εκκλησία μέσω της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μια μέρα μετά την επίσκεψη-ενημέρωση στους ιεράρχες από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον καθηγητή Σωρήρη Τσιόδρα.

Μιλώντας στο MEGA ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και ,Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας, σημείωσε πως «θα σταλούν ερωτήσεις που διατυπώνουν προς τους ιερείς όσοι πιστοί έχουν φόβο και αμφιβολίες για το εμβόλιο έτσι ώστε αυτές να απαντηθούν με τρόπο απλό, κατανοητό αλλά και επιστημονικό από τον Σωτήρη Τσιόδρα και να σταλούν στις ενορίες», ενώ σημείωσε πως θα σταλεί εγκύκλιος η οποία θα εξηγεί τους θεολογικούς λόγους υπέρ της επιστήμης.

Ωστόσο, αν και πολλά είχαν ειπωθεί περί υποχρεωτικότητας, ο κ. Αθηναγόρας ξέκοψε κάθε τέτοια συζήτηση για τους ιερείς ενώ οι ναοί δεν μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, καθώς δεν ζητήθηκε να μπαίνουν σε αυτές μόνοι οι εμβολιασμένοι.

«Μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, δεν θα χωρίσουμε τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Είμαστε για όλους. Θα κάνουμε προσπάθειες, αλλά δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε στην ελεύθερη επιλογή του καθενός. Είναι θέμα πειθούς, αυτό τον τρόπο έχουμε στην εκκλησία» είπε και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εισόδου στους ναούς μόνο για εμβολιασμένους απάντησε πως κάτι τέτοιο «δεν ζητήθηκε, ούτε συζητήθηκε να μπαίνουν στην εκκλησία μόνο οι εμβολιασμένοι».

Όσο για τους μητροπολίτες-αρνητές σημείωσε πως από τη στιγμή που η ΔΙΣ πάρει μια απόφαση θα πρέπει να την εφαρμόσουν παρά τις προσωπικές τους απόψεις και σε περίπτωση παραβάσεων θα υπάρξουν επιπτώσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις