Τα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού προχωρούν κανονικά στη χώρα μας, μιας και σημειώθηκε ρεκόρ σχετικά με την πρώτη δόση από τις 28 Ιουνίου. Τότε ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και το freedom pass, το οποίο είχε συζητηθεί έντονα από κάθε άποψη, όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ για όσους επιλέξουν να εμβολιαστούν και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 18 έως 25.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τις τελευταίες δύο εβδομάδες προγραμματίστηκαν 433.175 νέα ραντεβού πρώτης δόσης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Μάλιστα, περισσότεροι από 100.000 νέοι κάτω των 25 ετών έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν, ενώ το πρώτο 24ωρο μετά το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς περίπου 45.000 πολίτες κανόνισαν να εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες, αριθμός που αντιστοιχεί σε περισσότερα από 80.000 ραντεβού.

Μάλιστα, οι ανακοινώσεις περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών φαίνεται να κινητοποίησε τους υγειονομικούς, πολλοί από τους οποίους έσπευσαν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις