Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., εξαιτίας των δηλώσεων που είχε κάνει σε τηλεοπτικό σταθμό, σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας Κάρολαιν, στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγο της.

Yπενθυμίζεται ότι ο η ΕΛ.ΑΣ είχε διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από δηλώσεις του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που προκάλεσαν αντιδράσεις. Ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο Mega, είχε χαρακτηρίσει «βλάκα» τον καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνο, γιατί όπως είχε υποστηρίξει «αν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία μετά τον φόνο και έλεγε ότι το έκανε εν βρασμώ ψυχής, θα πήγαινε το πολύ 4 χρόνια φυλακή».

Παράλληλα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με σκοπό να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε ο αστυνομικός στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος και σε διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Μετά τις αντιδράσεις, ο Σταύρος Μπαλάσκας ανακοίνωσε την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, ενώ είχε εκφράσει και τη δημόσια συγγνώμη του, υποστηρίζοντας πως τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις