Ανατροπή έφερε η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε, αναφορικά με τη λειτουργία των υπαίθριων χώρων διασκέδασης. Αναλυτικά, μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα επιτρέπεται να προσέρχονται στα υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ), που θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους και με πληρότητα 85%.

Κατά την είσοδό τους στο κέντρο οι πελάτες οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) σε έγχαρτη μορφή ή ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου εκπρόσωπος της επιχείρησης να το ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής, όπως, άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας του.

Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 10 άτομα το μέγιστο, ενώ ισχύουν τα γενικότερα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και των κανόνων υγιεινής.

Επισημαίνεται ότι οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό.

Ειδικά στην περίπτωση των κλειστών χώρων, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Αμιγείς χώροι μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες από τον κορονοϊό θα είναι όλοι οι κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι και θέατρα). Η πληρότητα θα είναι στο 85%, με υποχρεωτική της χρήση μάσκας σε θέατρα και σινεμά, ενώ οι ανήλικοι σε όλους τους παραπάνω χώρους θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων τους.

Οι αμιγείς χώροι όσον αφορά τους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθημένων, πλην γηπέδων, (ζωντανά θεάματα και ακροάματα), θα έχουν 85% πληρότητα, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας. Στους αντίστοιχους μικτούς χώρους, η πληρότητα για κάτω των 1.000 καθήμενων θα φθάνει το 75%, στους κάτω των 5.000 καθήμενων το 70%, στους κάτω των 15.000 καθήμενων στο 65%.

Οι ανοιχτοί χώροι εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια) θα λειτουργούν με τα ισχύοντα πρωτόκολλα της ΓΓ Εμπορίου, τόσο στους αμιγείς όσο και στους μικτούς χώρους.

Όσον αφορά τα γήπεδα, ανοιχτά και κλειστά, θα είναι αποκλειστικά Covid-free. Θα λειτουργούν με πληρότητα 80%, με ανώτατο όριο 25.000 (ανοιχτά) και 8.000 (κλειστά).

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων τους (έως 5% επί της πληρότητας).

Υπενθυμίζεται ότι στους αμιγείς χώρους ο έλεγχος θα γίνεται στην είσοδο με το Covid Free Gr app με επίδειξη του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού και ταυτότητας. Οι πολίτες τρίτων χωρών θα επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης της χώρας τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις