Περίπου 2.500 άνθρωποι δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία το Σαββατοκύριακο και να ταξιδέψουν εξαιτίας των ελέγχων που έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ το πρωί της Δευτέρας μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που έχουν θέσει συναγερμό στις αρχές, οι οποίες ετοιμάζουν νέα μέτρα στα νησιά, στα πρότυπα του lockdown της Μυκόνου. Όπως είπε ελήφθησαν ήδη συγκεκριμένα μέτρα για ορισμένο χρονικό διάστημα. «Είναι προτιμότερη μία μικρή ταλαιπωρία παρά η απώλεια της τουριστικής περιόδου», είπε χαρακτηριστικά.

«Όσον αφορά τους ελέγχους στα πλοία, πράγματι διαπιστώσαμε ελλιπείς ελέγχους για αυτό και ανέλαβε το Λιμενικό», σημείωσε αρχικά ο κ. Πλακιωτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Κι αποδεδειγμένα γίνονται. Μόνο το τριήμερο περίπου 2.500 δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία».

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, πέρα από τους ελέγχους χρειάζεται και η συνεργασία όλων: και των επιβατών και των πληρωμάτων. «Και είναι και θέμα προσωπικής ευθύνης του καθενός από εμάς» δήλωσε τονίζοντας ότι οι έλεγχοι που γίνονται είναι δειγματοληπτικοί αφού δεν μπορεί.

«Δεν θα υπάρξει κανένας εφησυχασμός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης, σημειώνοντας πως δεν επιθυμεί το Λιμενικό να επιβάλλει πρόστιμα και συλλήψεις και το μόνο που ζητείται είναι η συνεργασία των επιβατών.

Σημειώνεται πως και σήμερα η κίνηση είναι αυξημένη στο λιμάνι του Πειραιά. Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega βρέθηκε στο λιμάνι και κατέγραψε τις εικόνες. Οι Λιμενικοί ελέγχουν τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχει κάποιος για να ταξιδέψει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις