Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προέβη σε… έμμεσες απειλές εις βάρος της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο που λειτούργησαν οι ελληνικές Άρχες, σχετικά με τα όσα έγιναν με την Γαλατασαράι που είχε έρθει για φιλικό στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, Yeni Birlik, σε ερωτήσεις που του ετέθησαν για το «επεισόδιο» με την Γαλατασαράϊ και γενικότερα τα ελληνο-τουρκικά, ο Τσαβούσογλου είδε ελληνική σκοπιμότητα πίσω από την περίπτωση της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Χαρακτηριστικά είπε: «Εμείς ως Τουρκία θα θέλαμε να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας με ένα γειτονικό κράτος σε ένα ορισμένο επίπεδο. Εμείς δεν καταφύγαμε ποτέ στα είδη αυτό-εξευτελιστικής συμπεριφοράς που έχει επιδείξει η Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, υπάρχει μια βασική αρχή που είναι γνωστή ως αμοιβαιότητα στις διεθνείς σχέσεις και γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να δώσουμε μια ισότιμη απάντηση όταν το απαιτεί η περίσταση».

Για αυτό καθεαυτό το «επεισόδιο» υποστήριξε τα εξής:

«Ολόκληρη η ομάδα ήταν εμβολιασμένη. Λάβαμε μια κοινή απόφαση για την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ο ένας του άλλου και τα έγκυρα τεστ διεξήχθησαν εγκαίρως. Οταν προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο, μιλήσαμε με τον επικεφαλής της ομάδας, Ali Bey, τον Fatih Hoca και τον αρχηγό της ομάδας, Arda. Μας είπαν ότι πρότειναν (σ.σ. οι Ελληνες) πρώτα να γίνουν ένα – δύο έλεγχοι, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη και είπαν ότι όλοι έπρεπε να ελεγχθούν. Ανάγκασαν ακόμα και εκείνους που είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο να αποβιβαστούν. Εάν η υγεία είναι το ζήτημα εδώ, αυτό που θα έκανε κάποιος είναι να δει τα τεστ. Όλοι αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα των τεστ της Τουρκίας. Όλοι γνωρίζουν ότι πολλές χώρες έχουν συμφωνήσει να τα αναγνωρίσουν. Ενημερώστε, λοιπόν, εκ των προτέρων την άλλη πλευρά επί των κανόνων, και μπορείτε να λάβετε τα ανάλογα μέτρα. Αυτό που έγινε εδώ ήταν σκόπιμο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις