Παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες των πυροσβεστών, η φωτιά στο δάσος της Πρίνας στο Λασίθι συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα, ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 20 οχήματα με 90 άντρες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας «σηκώθηκαν» δύο ελικόπτερα από την Κρήτη και πραγματοποιούν ρίψεις νερού ενώ αναμένεται και ένα από την Αθήνα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι «σπρώχνουν» το μέτωπο της φωτιάς προς τις τοπικές κοινότητες Μεσελέρων, Μακρυλιάς και Καλαμαύκας, με το έργο των πυροσβεστών να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλατζάκης καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις προς τις περιοχές του Φράγματος, της Καλαμαύκας, της Πρίνας, της Μακρυλιάς και των Μεσελέρων.

«Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν το έργο της κατάσβεσης, παρακαλούνται να προσέλθουν και ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων να συνεργαστούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία», λέει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις