Δεν πίστευε στα μάτια της μια οικογένεια με το αρχαίο εύρημα που ανακάλυψε σε παραποτάμια περιοχή του Αλφειού.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια που βρέθηκε κοντά στις όχθες του ποταμού σε περιοχή πλησίον της Σαλμώνης για αρδευτικούς λόγους, ανακάλυψε μέσα σε καλάμια μια περικεφαλαία, της οποίας όμως το σχήμα και η όψη πολύ φυσιολογικά έχουν αλλοιωθεί ελαφρώς λόγω των πολλών χρόνων αλλά και της έκθεσης που είχε στα καιρικά φαινόμενα.

Η οικογένεια περισυνέλεξε την περικεφαλαία και επικοινώνησε με τον δικηγόρο, Θοδωρή Αντωνόπουλο, προκειμένου να την παραδώσουν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, πράγμα το οποίο και έπραξαν την περασμένη Δευτέρα.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Αντωνόπουλος δήλωσε: «Οι πελάτες μου επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν ότι βρήκαν μια περικεφαλαία. Τότε μαζί, και χωρίς δεύτερη σκέψη πήγαμε και την παραδώσαμε ως οφείλαμε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων που το έπραξαν αυτό. Άλλωστε η περιοχή μας έχει πολλά αρχαία και πρώτοι εμείς πρέπει να προστατέψουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας και να αποτρέψουμε φαινόμενα αρχαιοκαπηλίας».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εν λόγω περικεφαλαία φαίνεται από το σχήμα της να είναι κορινθιακού τύπου ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά τον 7ο αιώνα π.Χ. και είναι γνωστή μέχρι σήμερα ως το κατεξοχήν αρχαίο ελληνικό πολεμικό κράνος.

Γνώρισε ωστόσο μεγάλη διάδοση και πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα της αρχαίας Ελλάδας. Περισσότερες λεπτομέρειες πάντως σχετικά με τον τύπο και την χρονολογία αναμένεται να γίνουν γνωστές από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Με πληροφορίες από patrisnews.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις