Θορυβημένοι οι Κρητικοί από τη νέα επίσκεψη του Εγκέλαδου. Ο σεισμός -για μία ακόμα φορά- ήταν χερσαίος και είχε ένταση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.

Οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βγήκαν από τα σπίτια τους. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί ωστόσο έχουν αναφερθεί ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που ο Εγκέλαδος έκανε μία ακόμα επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι:

«Ευτυχώς δεν έχουμε μεγάλα προβλήματα από τον σεισμό. Το θετικό είναι πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ενώ κανένα από τα παλαιά κτίρια δεν έχει καταρρεύσει αν και υπάρχουν κάποιες ζημιές», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης και συνέχισε:

«Υπάρχουν κάποια ετοιμόρροπα σπίτια που ενδέχεται σε έναν ανάλογο ή πιο μεγάλο σεισμό να καταρρεύσουν γι’ αυτό έχουμε βάλει σήμανση και κορδέλες για να γνωρίζει ο κόσμος και να μην περνάει κάτω από αυτά» τόνισε.

Αυτή τη στιγμή ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος μαζί με τους συνεργάτες του προχωρούν σε αυτοψία σε περιοχές του δήμου. «Τα χωριά που έχουμε καταγγελίες είναι από το Αρκαλοχώρι, τη Μουσούτα, το Σαμπά και από το Αρχοντικό. Προχωρούμε σε αυτοψία για να δούμε τι έχει γίνει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις