Τη δεύτερη δόση του εμβολίου έκανε ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας που πέθανε τον περασμένο Μάιο στην Κρήτη, μετά από θρόμβωση που της προκάλεσε το εμβόλιο της AstraZeneca.

O Μανώλης Κρυοβρυσανάκης αποφάσισε να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προς τους αντιεμβολιαστές και όσους φοβούνται. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», εξήγησε γιατί αποφάσισε να κάνει τη δεύτερη δόση, υπογραμμίζοντας πως επιθυμία της γυναίκας του ήταν να μη γίνει η περίπτωσή της σημαία των αντιεμβολιαστών.

«Η γυναίκα μου ήταν υπέρμαχος του εμβολιασμού, έκανα τη δεύτερη δόση χθες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαλλάσσει τις ευθύνες που υπάρχουν για τον θάνατό της, γιατί αν είχε γίνει με περισσότερη προσοχή ο εμβολιασμός της, εγώ δε θα είχα χάσει τη σύζυγό μου και το πρόγραμμα εμβολιασμού δε θα είχε δεχτεί τόσο μεγάλο πλήγμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κρυοβρυσανάκης.

«Μου είχε πει και η ίδια όταν ενημερωθήκαμε κι επίσημα ότι υπήρχε το σύνδρομο με τις θρομβώσεις, ως παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca, ότι η περίπτωσή της δεν ήθελε να γίνει σημαία των αντιεμβολιαστών», επισήμανε.

Ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης έκανε τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της Pfizer, γιατί είχε εμφανίσει και κάποιες παρενέργειες με την πρώτη δόση του AstraZeneca, όπως εξανθήματα, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Την είδηση για την πρόθεσή του να εμβολιαστεί έκανε γνωστή ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας στο Ηράκλειο Κρήτης, Θοδωρής Βασιλόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ιδιαίτερη εμπειρία που έζησα πριν λίγες ημέρες….

Ενώ βρισκόμουν στο τακτικό ιατρείο μου , έρχεται η νοσηλεύτρια βάρδιας του εμβολιαστικού και με σχεδόν τρεμάμενη φωνή μου ζήτησε να πάω επειγόντως στο τηλέφωνο για να συνομιλήσω με κάποιο πολίτη αναφορικά με τη 2η δόση του εμβολίου του.

Στη γραμμή του τηλεφώνου ήταν ένας ευγενέστατος κύριος, που μέχρι να ακούσω το όνομά του δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ την πραγματοποίηση του διαλόγου μας .

Μανώλης Κρυοβρυσανάκης. Μπορεί να μην σας θυμίζει κάτι το ονοματεπώνυμό του στο πρώτο άκουσμα, πρόκειται όμως για το σύζυγο της Γλυκερίας, που «έφυγε» πριν ένα μήνα μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού της .

Ήσυχη φωνή, γλυκός λόγος αναμειγμένος με περίσσιο πόνο …. δηλώνει ότι η μόνη του παράκληση είναι να πραγματοποιήσει τη 2η δόση του δικού του εμβολιασμού καθαρά για ψυχολογικούς λόγους με άλλο σκεύασμα, αφού τόσο αυτός όσο και η Γλυκερία ήταν υπέρμαχοι των εμβολίων. Μάλιστα η ίδια του είχε ζητήσει να συνεχίσει ….ώστε να μην γίνει η περίπτωσή της σημαία των αντιεμβολιαστών.

Τού ζήτησα την άδεια να γράψω για το διάλογό μας, στέλνοντάς του το κείμενο να το διαβάσει πριν τη δημοσίευση, και με εξέπληξε ακόμη μια φορά λέγοντας:

«Γιατρέ από τη συνομιλία μας κατάλαβα πολλά και σου έχω εμπιστοσύνη τι θα γράψεις …μη μου στείλεις τίποτα!».

«Κάνω αυτό που πρέπει να γίνει»

Για την απόφασή του να κάνει τη δεύτερη δόση ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης μίλησε και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Είναι πράξη για το κοινό καλό. Δεν αντιδικώ με κάποιον. Κάνω αυτό που πρέπει να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

«Το θέμα ήταν να μην είχε φθάσει να είναι τόσο σημαντική η δική μου ενέργεια. Ήταν ευθύνη της Επιτροπής, καθώς το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα έπρεπε να γίνεται σε αυτές τις ηλικίες. Εγώ έχασα τη σύζυγό του και το πρόγραμμα του εμβολιασμού κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα γιατί όπως ξέρετε πάνω σε αυτό το γεγονός επανήλθαν όλα τα σενάρια αμφισβήτησης», πρόσθεσε.

Όταν δε του ζητήθηκε να στείλει μήνυμα στους εντιεμβολιαστές απάντησε: «Δεν χρειάζεται να πω κάτι. Ότι είχα να πω, το είπα με την πράξη μου. Το μήνυμα είναι σαφέστατο».

Τέλος, ο κ. Κρυοβρυσανάκης αναφέρθηκε στα παιδιά του, τα οποία τρομοκρατήθηκαν όταν έμαθαν ότι αποφάσισε να κάνει τη δεύτερη δόση. «Όταν όμως τους είπα ότι θα είναι άλλο το σκεύασμα, αυτό της Pfizer, ηρέμησαν» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις