Σε σύλληψη μετατράπηκε, το πρωί της Τετάρτης, η προσαγωγή 64χρονου Αλβανού μελισσοκόμου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο συλληφθείς, ο οποίος πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού εξ΄αμελείας, καθώς έχει μελίσσια στον λόφο πάνω από το νεκροταφείο της Σταμάτας, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ο 63χρονος αλβανικής υπηκοότητας παραδέχθηκε πως κάποιες ώρες πριν επισκέφθηκε όντως τα μελίσσια του, αλλά αρνήθηκε -φυσικά- πως εκείνος ευθύνεται για τη φωτιά.

Όσον αφορά τα τέσσερα άτομα που είχαν προσαχθεί, αφέθηκαν ελεύθερα αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Η επόμενη μέρα – Το μέγεθος της καταστροφής

Πάνω από 700 στρέμματα και τουλάχιστον 20 σπίτια και 10 αυτοκίνητα κάηκαν μετά τη χθεσινή πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε στη Σταμάτα και εξαπλώθηκε σε Ροδόπολη, Διόνυσο και Δροσιά.

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε Σταμάτα και Ροδόπολη, μετά το πέρασμα της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι. 400 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό λόγω της πυρκαγιάς.

Πέτσας για φωτιά στη Σταμάτα: Θα μπορούσε να είχε γίνει «Μάτι»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στη φωτιά σημείωσε πως «θα μπορούσε να γίνει Μάτι».

«Είχαν γίνει συντονισμένες προσπάθειες καθαρισμού της περιοχής το Μάιο και ευτυχώς με την έκτακτη χρηματοδότηση που δόθηκε στους δήμους έγινε η αποκομιδή και η απομάκρυνση της καύσιμης ύλης, στο μεγαλύτερο μέρος της» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής.

«Αν δεν είχε γίνει αυτός ο καθαρισμός, θα είχαμε πολύ μεγαλύτερη καταστροφή» είπε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε «ωστόσο, πέρασε από δέντρο σε δέντρο στην κορυφή, δεν ήταν έρπουσα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις