Το σύστημα θα αντέξει, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, για το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος καθώς «χτυπά» το κύμα καύσωνα.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Μανιάτης είπε ότι το σύστημα ηλεκτροδότησης αναμένεται να πιεστεί αρκετά στις συνεχόμενες αρκετές ημέρες καύσωνα, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ είναι σε εγρήγορση.

«Από χθες το πρωί έχουμε βάλει μπροστά και τις λιγνιτικές μονάδες, αυτές που θέλουμε να τερματίσουμε και είναι αυτές που σε κάθε πρόβλημα μάς δίνουν την λύση, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε» σημείωσε.

Ο ίδιος προχώρησε και σε συστάσεις προς τους καταναλωτές ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής. Όπως ανέφερε, συνίσταται να αποφεύγουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος το μεσημέρι και βράδυ, εκτός φυσικά από τη χρήση των air condition.

Καλό θα είναι ηλεκτρικές συσκευές όπως πλυντήρια και κουζίνες να μπαίνουν σε λειτουργία τις υπόλοιπες ώρες. Έτσι, δεν θα λειτουργούν όλα τις ίδιες ώρες και το σύστημα δεν θα «ζοριστεί» τόσο.

«Ό,τι και να συμβεί είμαστε 24 ώρες το 24ωρο, δίπλα στον πολίτη, ώστε και να μείνει χωρίς ρεύμα να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε για να πάρει ξανά ρεύμα, όπως κάναμε και προχθές στην φωτιά» επισήμανε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις