Όλο και πιο τραγική γίνεται η κατάσταση της πύρινης κόλασης στην χώρα μας. Αυτή την ώρα, στο μέτωπο της Μάνης, οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά σε εργοστάσιο με ποσότητες κηροζίνης. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Σπάρτης στην Δημοτική Αγορά της Λακωνίας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια προσπάθεια με τη φωτιά.

Η φορά του ανέμου είναι βορειοανατολική και γι’ αυτό, προς το παρόν, δεν έχει απειληθεί το δάσος της Βασιλικής.

Την ίδια ώρα, εκκενώνεται το Γύθειο και το Μαυροβούνι με περίπου 10.000 κατοίκους και ταξιδιώτες να απομακρύνονται από την περιοχή. Νωρίτερα, στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο χωριό Βαθύ Γυθείου, λόγω της φωτιάς που μαίνεται, από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με προορισμό το Γύθειο.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική με τον ουρανό να έχει γίνει κατακόκκινος.

Στο δήμο Ευρώτα είναι ανοιχτά για όσους έρθουν από Γύθειο, οι εξής χώροι: Κλειστό στάδιο Βλαχιώτη, Πνευματικό Κέντρο Σκαλας, Λύκειο- Γυμνάσιο Σκάλας, Αίθουσα ΚΤΕΟ Σκάλας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, δήλωσε με τη σειρά του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης». Εξήγησε, δε, πως «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου – Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις