Ο Βασίλης Φιλώρας ήταν πατέρας δυο μικρών παιδιών και έμενε στα Λιόσια. Συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή. Όμως προχτές το απόγευμα, η φωτιά απέκοψε ένα βαρύ καλώδιο της ΔΕΗ που τον κεραυνοβόλησε. Το καλώδιο έπεσε με σφοδρότητα αλλά και με υψηλό ηλεκτρικό φορτίο στο κεφάλι και στο θώρακα του άτυχου άνδρα. Διακομίσθηκε στο ΚΑΤ και καταβλήθηκαν επί 70 λεπτά προσπάθειες ανάνηψης, όμως η καρδιά δεν ξαναπήρε μπροστά…

«Την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα», αναφερόταν στο δελτίο Τύπου του νοσοκομείο ΚΑΤ, για τις συνθήκες του θανάτου του.

Η κηδεία του θα γίνει στα Άνω Λιόσια μεθαύριο Τρίτη, 10 Αυγούστου, στις 14:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η ομάδας UPStories, της οποίας ήταν στυνεργάτης τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα:

«Ο καλός μας φίλος, στενός συνεργάτης και πάντα γελαστός Βασίλης Φιλώρας έσπευσε εθελοντής για την διάσωση περιουσιών και η κατάρρευση της καλωδίωσης της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος του στέρησε την ζωή. Ο Βασίλης Φιλώρας ήταν μόλις 38 ετών. Πατέρας 2 παιδιών και ένας επιτυχημένος επαγγελματίας. Κορυφαίος τεχνικός στο χώρο των drone και εξειδικευμένος χειριστής και εκπαιδευτής».

»Ως κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και πάντα φιλότιμος έσπευσε σε βοήθεια μαζί με άλλους φίλους του για απεγκλωβισμό ανθρώπων στην περιοχή, όπου μόλις είχε ξεκινήσει η απομάκρυνση ηλικιωμένων, παιδιών και ζώων, έπεσε όμως σε παγίδα θανάτου στο λαβύρινθο της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Βαρύ συρμάτινο καλώδιο αποκολλήθηκε από κολόνα ηλεκτροδότησης και τον χτύπησε στο πρόσωπο και τον θώρακα».

»Διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο ΚΑΤ. Εκεί για 70 λεπτά έγιναν απεγνωσμένες προσπάθειες ανάνηψης αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επανέλθει στη ζωή. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ καλέ μας φίλε». Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΑΤ είχε αναφέρει «την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα».

Τα στοιχεία για όσους μπορούν να συνεισφέρουν στην οικογένεια του άτυχου 38χρονου:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΕΛΛΗ ΚΑΜΠΑΚΟΥ

ΙΒΑΝ: GR66017185800068581238785503

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις