Δυο φορές την ημέρα ενημερώνει, πλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα τελευταία δεδομένα γύρω από τις φωτιές που «πολιορκούν» τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκίνησε μιλώντας για τον τραυματισμό του Έλληνα πυροσβέστη το πρωί της Κυριακής, 08.08.2021, στην Πάρνηθα, αλλά και για την πτώση του αεροσκάφους πετζετέλ που σημειώθηκε στην Ζάκυνθο, με τον πιλότο και πατέρα δύο παιδιών να είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του.

«Συνεχίζουμε καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα σώματα. Η εικόνα στην Αττική βελτιώνεται. Θα επιτηρούνται από προσωπικό ενόπλων δυνάμεων οι περιοχές της Αττικής που βρίσκονται σε ύφεση οι εστίες, ώστε να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις. Σε πλήρη ετοιμότητα υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ.

Στην Εύβοια ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση και αυταπάρνηση. Δύσκολο το βράδυ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σε όλη την περίμετρο τόσο στην Βόρεια και Νότια επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της χώρας μας και από άλλες χώρες.»

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται η ΠΝΠ έως τις 13 Αυγούστου

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου παρατείνεται έως την ερχόμενη Παρασκευή 13 Αυγούστου, ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με αυτήν, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές natura και άλση.

Ταυτόχρονα, απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα, εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις