Έγινε εικόνα σύμβολο της πύρινης καταστροφής στην Εύβοια. Μια «κραυγή» απόγνωσης, απελπισίας και θλίψης. Ο λόγος για την κυρία Παναγιώτα Νουμίδη που στα 81 της χρόνια συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ανεξίτηλη θα μείνει στο μυαλό μας η κίνηση του χεριού της, τα κλειστά μάτια και το ανοιχτό της στόμα, μια τσακισμένη φιγούρα που αποτυπώνει τον πόνο και την απόγνωση που νιώθει τη στιγμή που εγκαταλείπει το σπίτι της, στις Γούβες  Ευβοίας την ώρα που οι φλόγες απειλούν το χωριό.

«Θόλωσε το μυαλό μου δεν ήξερα τι να κάνω για αυτό φώναζα. Εκείνη την ώρα ήμουν εκτός εαυτού. Φώναζα απελπισμένη και με την υπέρταση που είχα έπεσα κάτω», λέει στην κάμερα του ΑΝΤ1, η Παναγιωτα Νουμίδη.

Η κυρία Παναγιώτα δεν είναι γέννημα θρέμμα Ευβοιώτισσα, αλλά οι Γούβες και αυτό το δάσος μετά από 34χρονια στο χωριό θεωρεί ότι είναι ο τόπος της. Για αυτό το κακό δακρύζει σήμερα

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα βγω έξω και θα δω αυτό το πράγμα, εγώ θα φύγω είμαι μεγάλη αυτά πότε θα γίνουν, τον αγαπάω τον τόπο εδώ είναι αμαρτία αυτό που έγινε. Μαζευτήκαν πολλά παιδιά από το χωριό και έτσι γλύτωσαν τα σπίτια», προσθέτει, συγκλονισμένη, η κυρία Παναγιώτα.

Σχετικά με το πώς αισθάνεται που η φωτογραφία της έγινε viral, η κυρία Παναγιώτα απάντησε πολύ ταπεινά, με λόγια που αρμόζουν σε μία τόσο θλιβερή καταστροφή: «Δε με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Με ενδιαφέρει να σηκωνόμουν μια μέρα και να τα έβλεπα όλα όπως τα ήξερα. Δεν ήθελα προβολή. Τι να την κάνω; Με ενδιαφέρει να δείξουν ενδιαφέρον για τον τόπο. Όλη η Εύβοια έχει καεί», λέει συγκινημένη στο Star.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις