Μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούν να καίνε στην Ηλεία, την ίδια ώρα που οι αναζωπυρώσεις αποτελούν τον βασικό «πονοκέφαλο» για την Πυροσβεστική στο μέτωπο της Γορτυνίας, στην Αρκαδία.

Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κοντά στα όρια των δύο νομών, ώστε να μην περάσει ξανά η πυρκαγιά από την Αρκαδία στην Ηλεία, ενώ προηγουμένως οι φλόγες είχαν αλλάξει ξανά κατεύθυνση και κινούνταν προς τα δυτικά.

Νωρίτερα, είχε γίνει εισήγηση για εκκένωση των χωριών Καλλιάνι, Οχθια και Αετοράχη.

«Μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούν να καίνε σε διάφορες περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας» ανέφερε, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως πρόσθεσε, «η περιοχή στην οποία έχουν επικεντρωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, είναι αυτή ανάμεσα στις κοινότητες Λάσδικα, Μηλιές και Κρυνονέρι, όπου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επιχειρήσει ένα ακόμα πεζοπόρο τμήμα». Παράλληλα, «αύριο αναμένονται στην Ηλεία, 30 πυροσβέστες από την Αυστρία».

Επίσης, πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα έργου εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα διοικητικά όρια Ηλείας -Αρκαδίας, ώστε να μην περάσει σε περιοχές της Ηλείας, η φωτιά που καίει στη Γορτυνία.

Ειδικότερα, η ετοιμότητα επικεντρώνεται στις περιοχές Ξηρόκαμπος και Βασιλάκι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στις περιοχές Σέκουλας, Δαφνούλα και Αλιφείρα του δήμου Ανδρίτσαινας -Κρεστένων.

Οι αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν εστίες φωτιάς, σημειώθηκαν γύρω από τις περιοχές Νεοχώρι, Καλλιάνι, Καστράκι, Πυρρή και Λιβαδάκι. Μάλιστα,σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μεγαλύτερη προσοχή στρέφεται στο Νεοχώρι, όπου η κατάσταση κρίνεται πιο επικίνδυνη.

Στο μεταξύ, συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην αντιπεριφέρεια Ηλείας, με σκοπό -όπως ανακοινώθηκε- «τον συντονισμό των δράσεων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες συγκρότησης των επιτροπών για την εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, «μολονότι δεν έχει αποσοβηθεί ακόμα ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων στα μέτωπα της πυρκαγιάς, επιταχύνουμε τις ενέργειές μας για την άμεση καταγραφή των ζημιών».

«Εκτός των άλλων προβλημάτων που προκάλεσε η πυρκαγιά, πολύ σοβαρή είναι η καταστροφή των λεκανών απορροής των υδάτων, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης έντονων φαινομένων κατά την εκδήλωση των πρώτων βροχών. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει και οι αρμόδιες υπηρεσίες δασών και τα δασαρχεία, να προχωρήσουν κι αυτοί από την πλευρά τους, άμεσα, στην εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων, προκειμένου να αποφευχθούν οι αποσαθρώσεις εδαφών και να μην επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο οι χείμαρροι και τα αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς και ειδικότερα στον Αλφειό», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις