Παράταση μιας εβδομάδας ακόμη παίρνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που απαγορεύει τη διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, παρατείνεται για μια εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06.00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως η ΠΝΠ τέθηκε σε εφαρμογή την περασμένη εβδομάδα και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι φωτιές στην Εύβοια, τη Βαρυμπόμπη και την Πελοπόννησο, ενώ η ισχύ της παρατάθηκε και για την τρέχουσα εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις