Τρίτη ημέρα μάχης με τις φλόγες για τους πυροσβέστες καθώς η φωτιά στα Βίλια Αττικής συνεχίζει το καταστροφικό της έργο προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν πάλι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια. Όπως είπε στο OPEN TV η κυρία Μαρία, κάτοικος στον οικισμό Θέα, γύρω στις 4 το πρωί ήρθαν εθελοντές και «μας εξανάγκασαν να εγκαταλείψουμε Μέχρι να βγούμε, κατέβαινε η φλόγα το βουνό Ποιος θέλει να εγκαταλείψει το σπίτι του τέτοιες ώρες Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άφησαν τη φωτιά να ξεφύγει τόσο».

Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, ο κύριος Κώστας, περιέγραψε: «Πιστεύαμε ότι θα έσβηναν χθες τη φωτιά σήμερα είναι πολύ δύσκολα. Νιώθουμε αδικημένοι γιατί υπάρχουν πυροσβέστες και δεν μπορούν να πλησιάσουν τη φωτιά. Νιώθουμε εγκαταλελειμμένοι».

«Ήμασταν τυχεροί»

Ο Σωκράτης Βασιλείου, επικεφαλής Εθελοντών είπε «ό,τι μπορούμε να δώσουμε θα το κάνουμε».«Ήμασταν τυχεροί χθες το απόγευμα γιατί ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κατάλαβε τη σοβαρότητα και έτσι σώθηκε η πόλη.το μέτωπο έφυγε από εμάς», σημείωσε ο Κώστας Μακρυνόρης, πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων.

Κερατέα: Βελτιωμένη η κατάσταση στο μέτωπο – Σε συναγερμό για αναζωπυρώσεις

Οριοθετημένο είναι το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα, σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος σημείωσε ότι στην περιοχή της Λαυρεωτικής υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς και ξεκαθάρισε ότι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο. Μέχρι το τελευταίο φως επιχειρούσαν περιοδικά 8 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μαζί με τα Ιλιούσιν.

Την Τρίτη, μία μεγάλη αναζωπύρωση στην Συντερίνα, σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική, αλλά αντιμετωπίστηκε άμεσα. Μάλιστα, στο σημείο έκαναν ορισμένες ρίψεις και τα δύο ρωσικά «Ιλιούσιν» που επιχειρούσαν στα Βίλια. Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν και στις περιοχές Αγιασμόθι και Δροσιά, αλλά δεν απείλησαν κατοικημένη περιοχή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις