Συγκλονιστικό είναι το βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει καρέ καρέ πως ξέσπασε νέα φωτιά στην Κερατέα τα αργά το βράδυ της Πέμπτης. Οι δύο φωτοβολίδες εκτοξεύτηκαν στο Άνω Δασκαλείο Κερατέας, σε μία κατοικημένη περιοχή με χαμηλή βλάστηση, και σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι η αιτία της πυρκαγιάς.

Μάλιστα οι κάτοικοι καταγγέλλουν σχέδιο εμπρησμού. «Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας του εμπρησμού που έγινε χτες. Έγινε με δύο φωτοβολίδες από έναν πεζό στα 100 μέτρα από εδώ» είπε κάτοικος της περιοχής στο MEGA.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης έριξε δύο φωτοβολίδες, οι οποίες εκτοξεύτηκαν δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, ώστε οι κάτοικοι να μην αντιληφθούν άμεσα τη φωτιά και ενημερώσουν την πυροσβεστική εγκαίρως.

«Αυτό που θέλω να τονίζω είναι πως κάποιοι θέλανε νεκρούς χτες το βράδυ, 02:00 η ώρα τη νύχτα που οι άνθρωποι είναι μέσα στα σπίτια τους και κοιμούνται να βγάζεις φωτιά 30 μέτρα μέσα στον οικισμό μέσα στα σπίτια είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει αν δούμε τι γίνεται από πίσω» πρόσθεσε κάτοικος.

Στο σημείο πήγαν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα, κύκλωσαν το σημείο που βρισκόταν η φωτιά και αφού έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ την έθεσαν υπό έλεγχο.

Η φωτιά έφτασε στα σπίτια και κάποια από αυτά έπαθαν ζημιές, με κατεστραμμένες στέγες και πέργκολες. Οχήματα της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο καθώς στην περιοχή έχει δυνατό αέρα…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις