Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, ενόψει του μέτρου της αναστολής των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Λίγο πριν τις 12 οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε την Τετάρτη, 25 Αυγούστου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτική άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Η ΠΟΕΔΗΝ, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, θεωρεί ότι παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του. Στην αίτηση ακύρωσης εκτίθενται περαιτέρω, ότι πριν την θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον χώρο της Υγείας και των Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως εξάλλου θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τέλος, με το υπό κρίση μέτρο, φρονούμε, ότι παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας καθώς δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων διαμαρτύρονται για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και ζητά την κατάργηση του νόμου.

Μάλιστα, σημειώνουν ότι “η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού διαλύει τη δημόσια υγεία”.

Η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ έριξε “βέλη” στην κυβέρνηση καταγγέλλοντας ότι ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες για την έξαρση της πανδημίας. “Οι υγειονομικοί έχουμε κάνει τόσο καιρό αγώνες κατά της πανδημίας, δεν τους τα χαρίζουμε” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις