Προς το τέλος της οδεύει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων των Πανελλαδικών στα πανεπιστήμια. Πιθανότερο ενδεχόμενο είναι οι ανακοινώσεις να γίνουν αύριο, Παρασκευή, 27 Αυγούστου, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μετάθεσής τους για τη Δευτέρα 30 Αυγούστου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, οι ανακοινώσεις θα γίνουν έως τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος έχει τεθεί σε εφαρμογή και η αποστολή SMS προς τους υποψηφίους, όπως είχε γίνει και με τις βαθμολογίες.

Έως το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να εκδοθεί και σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους για την ημερομηνία των αποτελεσμάτων. Το σίγουρο είναι ότι η ανακοίνωση θα προκαλέσει νέες συζητήσεις σχετικά με το σύστημα εισαγωγής, που εφαρμόστηκε φέτος – με την καθιέρωση της ΕΒΕ- και τις βελτιώσεις, που πρέπει να γίνουν.

Όσο για τους φετινούς χιλιάδες υποψήφιους οι οποίοι θα αποκλειστούν από τα ΑΕΙ, θα πρέπει να αναζητήσουν λύσεις όσον αφορά στις σπουδές τους καθώς τα περιθώρια δεν είναι πολλά και είτε θα πρέπει να ξαναδώσουν εξετάσεις του χρόνου είτε θα κατευθυνθούν προς τα ιδιωτικά κολέγια και ΙΕΚ.

Εγγραφές στα ΑΕΙ – Αιτήσεις μετεγγραφής

Τις επόμενες μέρες και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσει σχετικά και για τις ημερομηνίες για την ηλεκτρονική εγγραφή των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια και αργότερα για τις προθεσμίες για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις