Συνολικά 5.895 πράξεις αναστολής υγειονομικών στα νοσοκομεία, έχουν μέχρι στιγμής εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται, πως σήμερα, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, εξέπνευσε η προθεσμία των υγειονομικών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους, με όσους δεν το έχουν πράξει να τίθενται εκτός νοσοκομείων.

Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου.

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας, απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας «πάγωμα» της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί. [Διαβάστε περισσότερα]

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Βασικό ζήτημα είναι τώρα τα κενά σε γιατρούς, νοσηλευτές, στο ΕΚΑΒ και σε όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες των νοσοκομείων.

5ωρη στάση εργασίας αύριο από την ΠΟΕΔΗΝ

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ δεν φαίνεται αποφασισμένη να παρατήσει τη «μάχη» κατά της εφαρμογής του μέτρου των αναστολών εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία δηλώνει αποφασισμένη να κλιμακώσει τη στάση της, αρχής γενομένης από αύριο Πέμπτη (2/9), προκηρύσσοντας στάση εργασίας 10.00-15.00, με αίτημα κανένας εργαζόμενος «να μη χάσει τη δουλειά του».

Η Ομοσπονδία προκήρυξε και συγκεντρώσεις στις 11.00 π.μ., για την Αττική στο υπουργείο Υγείας, για τη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και για την περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων.

Παράλληλα, όμως, κάνει έκκληση για εμβολιασμό όλων των υγειονομικών υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις