Αρκετοί εργαζόμενοι του ΕΣΥ δείχνουν πως άλλαξαν απόφαση τις τελευταίες ημέρες, σπεύδοντας να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο, μιας και το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει σκληρές συνέπειες αφού θα πρέπει να στερηθούν τον μισθό τους.

Πλέον,  σε πολλά νοσοκομεία ειδικά της Αττικής, το ποσοστό των εμβολιασμένων να ξεπερνά πλέον το 90%.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα στον Ευαγγελισμό, όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων έχει αγγίξει πλέον το 97% και πλέον μόνο 100 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Να σημειωθεί ότι στον Ευαγγελισμό εργάζονται κατά μέσο όρο 3000 άτομα.

Μεταξύ των περίπου 100 εργαζομένων που δεν εμβολιάστηκαν είναι νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σε παραϊατρικά επαγγέλματα, σε εργαστήρια κ.λ.π.

Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στα υπόλοιπα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας αφού τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 9 στους 10 έκαναν το εμβόλιο, έστω κι αν κάποιοι έσπευσαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία.

Τα επόμενα 24ωρα πάντως αναμένεται να συνεχισθούν οι αναστολές, έως ότου οι υπηρεσίες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας ξεκαθαρίσουν και διασταυρώσουν ποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ήδη με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία. Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι καλούνται από τα τμήματα προσωπικού να υπογράψουν την αναστολή και αρνούνται, τα έγγραφα τους επιδίδονται με δικαστικούς επιμελητές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις