Η κυβέρνηση ξανασκέφτεται το θέμα των αναστολών των εργαζομένων στο ΕΣΥ οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιασθούν ή αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ήδη τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να διαφαίνονται αφού τα κενά που προκύπτουν είναι πολλά και δύσκολα μπορούν να καλυφθούν με διαδικασίες εξπρές.

Δεν είναι τυχαίο ότι κατατίθεται τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα γίνεται άρση της αναστολής για υγειονομικούς που εμβολιάζονται έστω με την πρώτη δόση και θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Εξάλλου σύντομα τα κενά λόγω των αναστολών από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 7500 (Νοσοκομεία και Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας). Αριθμός που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί άμεσα με τους επικουρικούς που θα προσληφθούν έστω και με διαδικασίες εξπρές.

Οι αντιδράσεις

Η κυβέρνηση από την άλλη μοιάζει μουδιασμένη μπροστά στις αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και της κοινής γνώμης, αφού εμφανίζεται να «τιμωρεί» τους υγειονομικούς με αναστολές τους οποίους μέχρι πριν λίγο καιρό χειροκροτούσε. Αυτό είναι άλλωστε και το επιχείρημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και κυρίως στις αναστολές εργασίας.

Πάντως το προσωπικό των νοσοκομείων φαίνεται πως είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις έως ότου αρθεί πλήρως το μέτρο της αναστολής. Παράλληλα οι αντιδράσεις θα συνεχισθούν και με την παραχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες λόγω των κενών που δημιουργούνται, καθώς τροπολογία του υπουργείου Υγείας δίνει τη δυνατότητα να καλυφθούν θέσεις από ιδιωτικές εταιρείες ειδικά σε ότι αφορά υπηρεσίες όπως καθαριότητα, σίτιση κ.α. ενώ πλέον θα μπορούν να δίνονται και οι εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Επίσης ακόμη και τα ασθενοφόρα θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση που δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες από το ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις