Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 17:00, το απόγευμα της Δευτέρας, 6 Σεπτεμβρίου, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Η σορός του ήταν προγραμματισμένο να τεθεί από τις 3 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα, ωστόσο, μεταφέρθηκε με 1,5 ώρα καθυστέρηση, καθώς υπήρξε εμπλοκή με τα γραφεία κηδειών.

Από νωρίς, πάντως, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι, διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώθηκαν γύρω από τη Μητρόπολη, περιμένοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη.

Σήμερα, Δευτέρα, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις 20.00 Την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, την Τετάρτη στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Εκεί, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις