Συνεχίζεται και σήμερα το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκυ Θεοδωράκη στη Μητρόπολη, με την τελετή αποχωρισμού να έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 15:00. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί με πλοίο στα Χανιά και την Πέμπτη στις 13:00 θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων. Θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, κάτι που ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Σήμερα το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα διαρκέσει έως τις 19:00 και την Τετάρτη από τις 10:00 ως τις 14:00. Για τον εμβληματικό συνθέτη στην τελετή αποχαιρετισμού θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Λαϊκό προσκύνημα με τραγούδια

Χθες το απόγευμα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών υπομονετικά με ένα λουλούδι στα χέρια, περιμένοντας την άφιξη της σορού του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ το λαϊκό προσκύνημα είχε ξεκινήσει με τραγούδια του. Η σορός του ήταν προγραμματισμένο να τεθεί από τις 3 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα, ωστόσο, μεταφέρθηκε με 1,5 ώρα καθυστέρηση, καθώς υπήρξε εμπλοκή με τα γραφεία κηδειών.

Έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ και συνεργάτης του Μίκη από το Τίμπιγκεν, με την κιθάρα του και σε άψογα ελληνικά οργάνωσε ένα αυθόρμητο πρόγραμμα, τραγουδώντας μαζί με τον κόσμο.

Μέσα στο παρεκκλήσι βρισκόταν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Νταλάρας και η σύζυγος του, Άννα Νταλάρα.

Από νωρίς, απλός κόσμος, Έλληνες και τουρίστες διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώθηκαν γύρω από τη Μητρόπολη περιμένοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις