Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποινικές ευθύνες για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, με προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε. Ειδικότερα, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης ζήτησε από την Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να διενεργήσει έρευνα για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, της χρήσης πλαστού εγγράφου και ό,τι άλλο προκύψει από την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο «κάδρο» της προκαταρκτικής εξέτασης βρίσκονται τέσσερις εργαζόμενοι του νοσοκομείου, τρεις του νοσηλευτικού προσωπικού και μία του διοικητικού, που φέρονται να προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Ήδη για την υπόθεση διεξάγεται ΕΔΕ.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε χτεσινή ομιλία του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ ζητώντας να διαταχθεί η ΕΔΕ και να ανασταλούν τα καθήκοντά τους.

Διαβάστε: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Στο φως νέες καταγγελίες

Στο στόχαστρο έχουν τεθεί τουλάχιστον τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας. Υπάλληλοι είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο σύστημα και να παραχαράξουν τη διαδικασία των εμβολιασμών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ανάμεσα στους αποδέκτες των πλαστών πιστοποιητικών, ήταν πολλοί υγειονομικοί υπάλληλοι από διάφορες περιοχές της χώρας, με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα.

Για την υπόθεση της Καρδίτσας, συγκεκριμένα, ελέγχονται τέσσερις υγειονομικοί από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη. Η μία εξ αυτών φέρεται να συνδέεται με συγγενική σχέση με τη διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά, αλλά και τρεις ακόμη εργαζόμενοι από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα, εξετάζονται τα πιστοποιητικά τριών υγειονομικών από το νοσοκομείο «Μαμάτσειο» της Κοζάνης. Φέρονται να έχουν προχωρήσει σε παραχάραξη της διαδικασίας, με τη βοήθεια της ίδιας υπαλλήλου.

Την ίδια στιγμή, νέες αποκαλύψεις κάνει η εφημερίδα Πελοπόννησος. Γιατρός από το νοσοκομείο Μεσολογγίου φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, για συνάδελφό του προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο και να μην βγει σε αναστολή.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, δήλωσε ότι η υπόθεση διερευνάται.

Τι λέει ο ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι δεν έχει καμία καταγγελία για ψευδή πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού.

Με αφορμή πληροφορίες για εικονικούς εμβολιασμούς και για ψευδώς θετικά rapid test και PCR, ο ΙΣΑ δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια καταγγελία για γιατρούς μέλη του έχει περιέλθει στην αντίληψή του. Στην ανακοίνωση του ΙΣΑ τονίζεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες απαράδεκτες αξιόποινες πράξεις, θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του. «Ο ιατρικός κόσμος έχει αποδείξει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διαθέτει, και βρίσκεται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση Συλλόγου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις