Κορονοϊός σχολεία: Για τον κορονοϊό αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων μίλησαν ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης.

Όπως είπε ο κ. Γώγος, οι συνθήκες θα είναι δύσκολες. «Έχουμε ανησυχία. Θα πρέπει να γίνει με τη μέγιστη προσοχή. Αν δεν λειτουργήσει καλά το πλαίσιο, θα δούμε το επόμενο βήμα. Αν νοσήσει το 50% και υπάρχει διασπορά θα δούμε τι θα κάνουμε. Σε αυτόν το ιό, τα πράγματα δεν είναι σταθερά. Φέτος μπορεί να έχουμε και γρίπη». Όπως ανέφερε ο κορονοϊός είναι μια πρωτότυπη νόσος, καταστρέφει τους πνεύμονες τόσο γρήγορα.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης, υπογράμμισε ότι με το άνοιγμα των σχολείων θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων. «Πρέπει και τα εμβολιασμένα παιδιά να κάνουν 2 τεστ την εβδομάδα. Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 15 μέρες από το άνοιγμα για να δούμε τα αποτελέσματα», είπε. Σύμφωνα με τον καθηγητή τα παιδιά στην πλειοψηφία τους περνούν ήπια τη νόσο, κάποια όμως νοσούν σοβαρά. «Ο χειμώνας ελπίζουμε να μην είναι όπως ο περσινός», σχολίασε.

Τζανάκης: Τις επόμενες 30 μέρες θα χάσουμε 600-700 ανθρώπους

Γύρω στις 20-25 Σεπτεμβρίου τα κρούσματα θα είναι περίπου 2000-2500 τα κρούσματα, κυρίως λόγω του ανοίγματος των σχολείων, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για τις ΜΕΘ, ο καθηγητής ανέφερε ότι ενδεχομένως σε μια εβδομάδα να φτάσουν το ταβάνι τους και εκτίμησε ότι θα δούμε μέχρι 400-420 διασωληνωμένους.

Επίσης, οι θάνατοι δυστυχώς για τις 2 επόμενες βδομάδες πάνω από 30. «Τις επόμενες 30 μέρες θα χάσουμε 600-700 ανθρώπους, το 95% των οποίων ανεμβολίαστοι», τόνισε. Τέλος, όσον αφορά την υποχρεωτικότητα, επεσήμανε ότι είναι ένα εργαλείο δημόσιας υγείας. «Όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα», σημείωσε.

Κορονοϊός σχολεία: Δωρεάν οι εμβολιασμοί παιδιών για τους γονείς

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, θα χορηγείται και στα ιατρεία των παιδιάτρων. [Διαβάστε εδώ]

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, το εμβόλιο θα χορηγείται χωρίς κανένα κόστος για τους γονείς.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα εμβόλια για τα οποία οι γονείς πληρώνουν την επίσκεψη στο ιατρείο, σε ό,τι αφορά αυτό του κορονοϊού, θα είναι δωρεάν.

Οι παιδίατροι θα αμείβονται για κάθε εμβόλιο κατά του κορονοϊού από το κράτος. Συγκεκριμένα 20 ευρώ αν το εμβόλιο γίνει στο ιατρείο και 50 ευρώ αν το εμβόλιο γίνει στο σπίτι, πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις