Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. Στο επίκεντρο των αιτημάτων βρίσκονται και φέτος τα εργασιακά, με κεντρικά θέματα τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, το νόμο για τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση καθώς το ζήτημα της ακρίβειας. Γύρω από το χώρο της ΔΕΘ έχουν τοποθετηθεί ήδη κιγκλιδώματα, ενώ στην πόλη έχουν αναπτυχθούν περίπου 5.500 αστυνομικοί.

Παρών και ο Κουτσούμπας

*Όλα τα νέα για την πολιτική εδώ.

Στο άγαλμα Βενιζέλου είναι συγκεντρωμένοι μέλη της ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ, ΣΥΡΙΖΑ, εργατικά Συνδικάτα και Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζόμενων Νοσοκομείων . Μεγάλη είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη ΧΑΝΘ. Στο σημείο πραγματοποιούνται ομιλίες από εργαζόμενους και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ από τα ηχεία ακούγονται και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, Παρών στη συγκέντρωση και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Λίγα μέτρα παρακάτω στην Καμάρα βρίσκονται μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου καθώς και αυτόνομα φοιτητικά σχήματα του ΑΠΘ οι οποίοι αντιδρούν στην πολιτική Κεραμέως.

Εκτός από τα συνδικάτα, πλήθος κόσμου βρίσκεται και στην πλατεία Λευκού Πύργου όπου έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα πολίτες οι οποίοι αντιδρούν στους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού. Φωνάζοντας συνθήματα κατά του πρωθυπουργού όπως ‘Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη’ ξεκίνησαν πορεία από το Λευκό Πύργο διασχίζοντας την παραλιακή έφτασαν μπροστά από το δημαρχιακό Μέγαρο όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες διέκοψαν την πορεία τους προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου θα μιλήσει το βράδυ ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται κυρίως για άτομα του ακροδεξιού και του ακροαριστερού χώρου, οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων, μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και άλλες συλλογικότητες οι οποίοι εκφράζουν επιφυλάξεις για την ασφάλεια των εμβολίων. Οι ετερόκλητες ομάδες οργανώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιώντας κάλεσμα συμμετοχής μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την σημερινή συκέντρωση

Δείτε βίντεο με τη μικρή ένταση που υπήρξε:

Δείτε σχετικό φωτορεπορτάζ:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις